Fair Play Games

Column: Paul Bierman

Een grote zwarte wolk drijft boven het profpeloton in de Tour de France. Een aantal renners heeft in een dopingzaak tegen Lance Armstrong getuigd in ruil voor strafvermindering en het mogen uitrijden van de Tour. The Boss schaart zijn wereldwijde fans achter zich en slaat terug met een aanklacht tegen de Usada, de Amerikaanse dopingautoriteit. Ik wil met heel mijn hart in Lance geloven, de meest gecontroleerde en nimmer betrapte superatleet. Zeker nu hij ook zijn terugkeer in triatlon maakt en ook daar wint. Maar ik geloofde ooit ook Gert-Jan Theunisse toen hij met zijn reebruine ogen in de camera keek en de hoge testosteronwaarden aan een natuurlijke afwijking wijdte.
Zelf ben ik nooit verder gekomen dan vreselijk smerige zeewierpillen. En zelfs die vergat ik in te nemen. Nu ik als dino in een achterafwedstrijdje ver in de polder moet strijden voor een rookworst ligt het al helemaal niet meer voor de hand om een greep in het medicijnkastje te doen. Maar waarom zou je mij geloven?
De Spelen staan op het punt van beginnen. Betrapte Oost-Europese kogelslingeraars zijn voor mij bij voorbaat fout. Sprinters met veel bravoure na de finish ook. En verder iedereen met reebruine ogen.

Let the games begin!